Сериозните проблеми за родните криптофараони от NEXO очевидно тепърва започват в

...
Сериозните проблеми за родните криптофараони от NEXO очевидно тепърва започват в
Коментари Харесай

Обрат: Затяга се примката около Nexo в САЩ

Сериозните проблеми за родните криптофараони от NEXO очевидно занапред стартират в Съединени американски щати. След като тази нощ от компанията разпространиха изказване, че са се споразумели с регулаторите зад Океана да заплатят санкция от 45 милиона $ и надали не с този акт всички следствия срещу тях приключвали, истината се оказва доста по-различна.

Видно от формалното прессъобщение на Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати, NEXO фактически е приела непринудено да заплати санкция поради противозаконната си активност там, само че освен не е била амнистирана, само че и се е сдобила с окончателна възбрана да предлага нерегистрирания си кредитен артикул за всички американски вложители.
-->
„ Обвинихме Nexo, че не е записала своя артикул за крипто кредитиране на дребно, преди да го предложи на обществеността, заобикаляйки главните условия за обявяване, предопределени да защитят вложителите “, показва ръководителят на регулатора Гари Генслер.

И продължава – „ Там, където крипто фирмите не се преценяват, ще продължим да следваме обстоятелствата и закона, с цел да ги държим виновни. В този случай, наред с други дейности, Nexo приключва нерегистрирания си кредитен артикул за всички американски вложители “.



Официалното известие Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати

Така че тази административна процедура освен не поставя завършек на проблемите на Антони Тренчев и компания в Съединени американски щати, а сигурно е единствено началото на други дейности на американските правораздавателни органи. Това е по този начин, тъй като единствено преди ден стана ясно, че щатски прокурори са подхванали наказателни дейности срещу притежателя на аналогичната на NEXO криптоборса Віtzlаtо заради получени транзакции от дapĸнeт плaтфopмaтa Нуdrа Маrkеt, основана в Русия.

Припомняме, че прокуратурата, ДАНС и английските сътрудници, които удариха NEXO в България, към този момент откриха 23 противозаконни превода от същата съветска бopcaтa и от свързаната с нея Garantex, непосредствено към NEXO, и то в нарушаване на наложените от Съединени американски щати наказания на тези съветски платформи.

„ Удapът cpeщy Віtzlаtо e нaй-знaчимoтo дeйcтвиe нa aмepиĸaнcĸитe влacти cpeщy ĸpиптo ĸpиминaлнa мpeжa дo нacтoящия мoмeнт “, показва зaм.-глaвният пpoĸypop Лизa Moнaĸo в формалното известие на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати, а сътрудника й Бреон Пийс – прокурор в Ню Йорк, споделя, че „ Институциите, които търгуват с криптовалута, не са над закона и техните притежатели не са отвън нашия обхват.

Віtzlаtо се е продал на нарушители като борса за криптовалути без въпроси и вследствие на това е осъществил депозити на стойност стотици милиони долари. Подсъдимият (руският жител Анатолий Легкодимов – бел.ред.) в този момент заплаща цената за зловредната роля, която компанията му изигра в екосистемата на криптовалутите “.



Съобщението на Министерство на правораздаването на Съединени американски щати за Bitzlato

В известието на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати се показва също, че „ Bitzlato се е трансформирал в леговище за доходи от незаконна активност и средства, предопределени за потребление в незаконна активност. Най-големият контрагент на Bitzlato в транзакциите с криптовалута беше Hydra Market (Hydra), неизвестен, противозаконен онлайн пазар за опиати, открадната финансова информация, лъжливи документи за идентичност и услуги за пране на пари, който беше най-големият и най-дълго работещ пазар в тъмната мрежа в света “.

„ ФБР ще продължи да преследва лица, които се пробват да маскират незаконната си активност зад клавиатури и да употребяват средства като криптовалута, с цел да избегнат правоприлагането ", декларира и заместник-директорът на ФБР Брайън Търнър. „ Ние, дружно с нашите федерални и интернационалните сътрудници, ще работим неуморно, с цел да разрушим и разрушим тези типове незаконни инициативи. Днешният арест би трябвало да послужи като увещание, че ФБР ще наложи риск и последици на тези, които се занимават с тези действия “.

Акцията на ФБР и щатските прокурори, довела до арестуването на Легкодимов във Флорида, е била извършена в съдействие с Франция, Испания, Португалия и Кипър, а през вчерашния ден при чуването си в Правната комисия на Народното събрание, основният прокурор Иван Гешев съобщи: „ Категорично са разкрити директни транзакции от съветска борса за търговия към криптобанката NEXO, което е заобикаляне на глобите против Русия. Както и има сведения за съгласуваност сред NEXO и ирански терористични организации - има две директни транзакции към акаунт, употребен от обвързвания с „ Хамас “, Махмуд Мохамед “.

Така че, преди да стартират да се радват на „ историческото съглашение “ на NEXO в Съединени американски щати (както самичък го дефинира укриващият се отвън страната Антони Тренчев), е добре родните глашатаи на криптопирамидата от кръга „ Капитал “ и политическите им проксита от Политическа партия и Демократична България, да си напомнят тези обстоятелства. И да схванат, че когато има данни за пране на съветски  наркопари или прехвърляния на ислямски терористи, нито ФБР, нито английската организация за битка с престъпността или пък българските правораздавателни органи, ще си затворят очите, написа Блиц.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР